Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság

Országos Középfokú Tájék. Túrabajnokság

Verseny kiírások

Fénykép galéria

Nyári Gyermeknap Kupa

Gémes Természetjáró Egyesület

Információ kérés: Dravecz Ferenc


mobil: (20) 288-6223


e-mail: f.dravecz@gmail.com


honlap: www.gemeste.hu

2020. július 11. (szombat)

Versenykiírás

A verseny az Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokság 3. fordulója.

A verseny rendezője: A Gémes Természetjáró Egyesület

Megjegyzés: A korona vírus járvány miatt a tavaszi tájékozódási túraversenyek elmaradtak. Így elmaradt a 2020. május 23-ára tervezett Gyermeknap Kupa is. Kicsit kompenzálva a sok elmaradt tavaszi versenyt, a Gyermeknap Kupát kétszer is megrendezzük. Nyáron lesz egy pontbegyűjtős nyári Gyermeknap Kupa. Szeptemberben pedig egy bontott távú, kötelező menetsebességes őszi Gyermeknap Kupa.

A verseny célja: A tájékozódási túraversenyzés népszerűsítése, illetve lehetőséget szeretnénk biztosítani kezdőknek és haladóknak, gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak, baráti társaságoknak és iskolai csapatoknak egy olyan versenyen való részvételre, ahol baráti hangulatban tájékozódási ismereteiket próbára tehetik.

A verseny meghatározása: Nyílt, nappali, középfokú (B), szintidős, pontbegyűjtős, gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny.

A verseny bemutatása: A versenyen résztvevőknek tájfutó térképen bejelölt ellenőrző pontokat kell felkeresni tetszőleges sorrendben, a megadott szintidőn belül. Az ellenőrző pontok közelében tévesztő bóják is lesznek. A tévesztő bójánál történő igazolásért a megszerezhető pontszám fele jár. Szerkesztés és tájékozódással kapcsolatos feladatok nem lesznek. A versenyen minden csapat ugyanazon a pályán fog versenyezni.

A verseny időpontja: 2020. július 11 (szombat)

A verseny helyszíne: Budapest, Hárs-hegy

Indító állomás (rajt – cél egy helyen): Budapest, Szépjuhászné-ligeti játszótér

GPS koordináták: N47.52740   E18.95472

Indítás: 8:00 – 10:30 óra között folyamatosan

A rajt megközelíthető:

Tömegközlekedéssel: A Széll Kálmán térről induló 22 és 22A számú autóbuszokkal a Szépjuhászné, Gyermekvasút megállóig kell utazni.

Autóval:A Szépjuhászné-ligeti-játszótér vagy a Szépjuhászné Gyermekvasút állomás előtti patkolóban lehet parkolni.

gyermeknap kupa

Előnevezés: Az Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokságba benevezett csapatok számára nincs szükség előnevezésre.

Nevezés: rajtban

Nevezési díj: nincs nevezési díj

Tervezett szintidő: 4 óra

Versenybíróság:

Elnök: Dravecz Ferenc (f.dravecz@gmail.com)
 
Pályakitűzők: Dravecz Ferenc és Horváth András

Tagok: Lehoczki Zoltán, Szalai László és Draveczné Nagy Mária

Versenykategóriák:

I. családi kategória

II. középfokú kategória

a) középfokú bajnokság A csoport
b) középfokú bajnokság B csoport

Megjegyzés: Kevés számú csapat indulása esetén (minimum 5 csapat) a versenykategóriák összevonásának jogát fenntartjuk. A versenyen minden csapat ugyanazon a pályán fog versenyezni, de az eredményeket külön kategóriában értékeljük. Egyéni indulás valamennyi kategóriában lehetséges.

Térkép: 1: 7 500 méretarányú, 5 m alapszintközű, színes tájfutó térkép. A versenyen minden csapat 1 db berajzolt versenytérképet kap. Fénymásolt, színes és kilyukasztott plusz térképet a rajtban díjmentesen lehet kérni.

Kötelező felszerelés: Csapatonként íróeszköz, óra, megfelelő mennyiségű innivaló (a terepen nincs vízvételi lehetőség és nyár lesz!), megfelelő öltözet (vigyázzatok, a Hárshegyen is vannak kullancsok) és tájoló.

Óvás, észrevételezés:  A verseny végeredményével kapcsolatos észrevétellel vagy óvással Dravecz Ferenchez lehet fordulni.

Díjazás: Minden kategória első három helyezettje érem díjazásban részesül.

Eredményhirdetés és díjkiosztás: A verseny végeredményét elektronikusan két héten belül megküldjük. A díjátadásra az őszi Gyermeknap Kupán kerül sor.

Megjegyzés: A célban minden csapatnak jelentkezni kell, még ha fel is adta a versenyt, vagy kifutott a szintidőből. A versenyen mindenki a saját felelősségére indul. Kártérítés a verseny rendezőitől nem igényelhető. A versenyen, de különösen a rajt-célban odafigyelünk a járványügyi szabályok betartására.

További információk:

Dravecz Ferenc                                  
mobil: +36 (20) 288-6223                     
e-mail: f.dravecz@gmail.com                   

Honlapok:  www.turaversenyek.hu
http://www.tajbpbajn.freeweb.hu/
http://www.gemeste.freeweb.hu

Várunk szeretettel minden természetet szerető, túrázást kedvelő gyermeket, felnőttet, baráti társaságot, iskolai csapatot, családot, kezdőket és gyakorlott versenyzőket, tájfutókat. Egyszóval mindenkit, aki próbára szeretné tenni a tájékozódási képességét.

Szép időt és kellemes versenyzést kívánunk!


Rendezőség