Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság

Országos Középfokú Tájék. Túrabajnokság

Verseny kiírások

Fénykép galéria

Rezét Kupa


DÉMÁSZ-REZÉT SE Természetjáró Szakosztálya

Információ kérés: Franczva László


mobil: (30) 3492-471

 

e-mail: cufi64@gmail.com


honlap: www.rezetse.hu

2020. szeptember 12. (szombat)

Versenykiírás

Várunk minden természetet és versenyzést kedvelő fiatalt, kevésbé fiatalt, családokat, a „most kezdőket”, a haladókat, profikat mérjék össze tudásukat.

Versenyünk új helyszínen és új időpontban kerül megrendezésre. Ruzsa (ahol mindig fogadják a köszönésed) környékén a Dorozsma-Majsai homokháton, az Alföldi Kéktúra (OKK AK-03 szakasz) mellett változatos a táj: borókás, jelentős méretű homokbuckák, nyárfaligetek, telepített fenyvesek váltják egymást. Hasznos információk a túraversenyzésről: turaversenyek.hu

A verseny célja: Túrázás, versenyzés közben a tájékozódási képesség fejlesztése, a Duna-Tisza közi alföldi homokbuckás táj megismerése, a természettel, a természetjárással, tájékozódással, térképpel kapcsolatos gyakorlati és elméleti feladatok megoldása. Túraversenyzés népszerűsítése.

A verseny helye és ideje:       Ruzsa környéke

Az első rajt 8 órakor, az utolsó rajt 1030 órakor lesz. Pályabontás 15 óra!

Versenyközpont:Ruzsai Vendégház (NKM, volt Démász) (koordináták:46°17'37.0"N 19°46'25.5"E)

Megközelíthető:Gépjárművel érkezők, az 5433. közút 8-9 km szelvénye között az Alföldi Kéktúrakeresztezésnél forduljatok DK-i irányba. Az aszfaltot elhagyva jó minőségű földúton tovább a táblák és szalagok szerint (kb. 1200 m). Parkolása a földutak egyik oldalán a vendégház környékén.

Rendező:A bajai REZÉT SE Természetjáró Szakosztálya. www.rezetse.hu
Cím:               6500 Baja, Deák F. u. 3.
E-mail:         cufi64@gmail.com

Versenybíróság:
Elnök:               Franczva László (Rezét SE) 30/3492-471
Tagok:             Gelányi Zoltán, Csihi János, Markosné Kerekes Katalin
Ellenőrző bíró: Gelányi Zoltán

MTSZ ellenőre: Jakab Albert
Tel.: 20/4318-112

A verseny formája és kategóriái:

Nyílt nappali, a felső és középfokú kategóriákban, szintidős, pontbegyűjtős. Az alapfokú kategóriában bontott távú, kötött menetsebességű egyfordulós természetjáró gyalogos tájékozódási túraverseny. A verseny a hivatalos MTSZ országos csapatbajnokság 2. fordulója lett volna L A középfokú Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokság 7.fordulója J

„A”-„A/36”-„A/50” és „A/60”-„A/70”-„A/80” kategória:

felsőfokú, (2-4 fő) tájfutó térképen, (2020.) M=1:10000 méretarányú alapszintköz 1 m, többszínnyomású térkép, tájékozódási feladatokkal nehezített verseny. Az A-A/36-A50 kategóriák azonos és az A/60-A/70-A/80 kategóriák is azonos pályán haladnak, de különböző menetsebességgel. Táv: „A” - „A/36”-„A50” kb. 8 km, „A/60”-„A/70”-„A80” kb. 6,5 km.

„B" kategória:

  • középfokú, (2-4 fő) tájfutó térképen, (2020.) M=1:10000 méretarányú méretarányú alapszintköz 1 m, többszínnyomású térkép, kevesebb tájékozódási feladattal nehezítve. Táv: kb. 7 km.

„C” kategória:

  • alapfokú, (2-4 fő) tájfutó térképen, (2020.) M=1:10000 méretarányú méretarányú alapszintköz 1 m, többszínnyomású térkép, útvonalleírással segített, bontott távú verseny, az időmérő állomások között kötött menetidővel (nagyon kevés tájékozódási tudás szükséges) + elméleti kérdések. Táv: kb. 8-9 km.

A verseny díjazása:

Minden résztvevő emlékjelvényt, a kategóriák első helyezett csapatai REZÉT KUPA 2020. feliratú kupát, az I-III. helyezést elért csapatok érem és oklevél díjazásban részesülnek. A rendezők fenntartják a jogot, hogy kevés induló esetén, az értékelésben kategória összevonást alkalmaznak.

Eredményhirdetés: A verseny napján a versenyközpontban folyamatosan, várhatóan 13 órától.

Fontosabb szabályok:

A pontbegyűjtős („A” és „B” kat.) versenyen, a rajtban kapott térképen lévő pontokat kell a megadott versenyidő (életkornak megfelelő) alatt tetszőleges sorrendben felkeresni. Az alapfokú („C”) pályán az ellenőrző pontokat a számozás sorrendjében kell érinteni és azt a versenyzőkartonon igazolni. A pontok közötti menetidő részben megadott, részben számítandó. Az időmérő állomások titkosak. Az ellenőrző pontokon szúróbélyegző, esetleg zsírkréta van. Csak tiszta, egyértelmű jelölést fogadunk el. A versenyzőkarton egy igazolóhelyén csak egy jelölés lehet. A verseny értékelése az érvényben lévő MTSZ versenyszabályzata szerint történik. Óvás írásban, a csapat célba érkezését követő egy órán belül nyújtható be a versenybíróság elnökéhez, az óvási díj 3000,- Ft egyidejű befizetésével. A versenyen való induláshoz sportorvosi engedély nem kell, mindenki saját felelősségére indul! Kártérítés a verseny rendezőitől semmilyen címen nem igényelhető!

Kötelező felszerelés:

„A”, „A/36”, „A/50”, „A/60”, „A/70”, „A/80”, ”B” kategóriákban egyaránt: tájoló (ÉK-i rendszerű 360o-os legyen), íróeszköz, körző, vonalzó, óra (lehetőleg pontos), elsősegélycsomag. „C” kategóriában íróeszköz, óra.

A versenyen minden „A” és „B” kategóriában induló csapat 2 db berajzolt, nyomdai térképet kap. A többi kategóriában a csapatok 1 db berajzolt, versenytérképet kapnak. Ezen felültovábbi berajzolt vagy üres nyomdai térképet az előzetes jelentkezéssel igénylőknek, térítés ellenében (500 Ft/db) tudunk biztosítani.

Nevezés:    A nevezéseket 2020. szeptember 7-ig az alábbi címre kérjük.
rezet kupa
A jó előkészítés érdekében kérjük a határidő pontos betartását!
A nevezéseket kizárólag e-mail-en küldjétek.     cufi64@gmail.com

Érdeklődni:       Franczva László 30/3492-471

A versenyre az előnevezők nevezési díja személyenként 1.000,- Ft. Nevezni a helyszínen is lehet, ebben az esetben a nevezési díj személyenként 1500,- Ft. A nevezési díjat a verseny helyszínén, indulás előtt kell befizetni. 14 év alatti résztvevőktől nevezési díjat nem kérünk.

Szolgáltatások: A célban zsíros kenyér, meleg ital (kérjük hozzatok saját bögrét), gyümölcs és csoki jár Mindenkinek! WC és mosdó biztosított.

A helyszínen üzemelő büfé lesz. Meleg ebéd igényelhető!

Az alföldi gulyás kenyérrel 1.000,- Ft/fő. Az igényeket kérjük az előnevezéseknél megadni!

Szállás ajánlat a másnapi Spartacus kupa rendezőitől Szentes, Sportszálló 3500Ft/fő/éj.
Foglalás Tel: 70/386-1338 vagy szabadon.

Mi is kérünk minden résztvevőt az aktuális járványügyi előírások betartására!
A rendezvényen Mindenkit szeretettel várunk!